Screenshots maken op de Mac

In de dagelijkse praktijk is het superhandig om screenshots te maken van een deel, of het gehele scherm. Een bestelnummer noteren of uitleg geven aan iemand, je kunt het zo gek niet bedenken.

Door de CMD-SHIFT-3 samen in te drukken wordt er automatisch een screenshot gemaakt en bewaard op het bureaublad.

Wil je echter van maar een deel van een pagina aan screenshot maken dan kan dit ook: Druk hiervoor de CMD-SHIFT-4 toets samen in. Nu ontstaat er een richtkruis.

Streepje op de é en méér!

Ook zo benieuwd hoe je met de Mac speciale tekens op de letters zet? Vaag herinner je jezelf misschien nog iets uit het Windows tijdperk met ALT-137 maar dat is nu allemaal anders. We zetten de meest voorkomende even op een rijtje…

Trage Mac opschonen of sneller maken

Klik hier voor onze Mac SSD upgrade aanbieding! Heb jij ook het gevoel dat je Mac(book) na een tijdje wat trager wordt of zie je vaak een draaiende strandbal en wil je de mac sneller maken? Dan hebben wij 3 snelle tips voor je, om je trage iMac of langzame MacBook weer optimaal te laten functioneren. Wil je graag dat we je helpen met een trage Mac, dan staan we 6 dagen per week van 9.00 tot 21.00 uur voor je klaar. Bel direct met onze Apple specialisten, we kijken dan op afstand met je mee via onze ondersteuningsplugin voor een onderhoudsbeurt op afstand. Wil je graag dat we bij je langs komen? Maak dan een afspraak op locatie.

Mac start niet op

Start je iMac of MacBook niet meer op, zie je een wit of blauw scherm of een map met vraagteken?  Geen zorgen… Voordat je de Mac uit het raam gooit of bij het oud vuil zet, zijn er nog genoeg opties waar we je bij kunnen helpen om je Mac weer op te laten starten. Wil je direct geholpen worden,  dan staan we 6 dagen per week van 9.00 tot 21.00 uur voor je klaar. Bel direct met onze Apple specialisten die je kunnen assisteren bij je Mac die niet opstart. Mocht je een iMac of MacPro hebben die niet opstart is het een pré dat er een bedraad toetsenbord aanwezig is met een USB kabel. Wil je graag dat we bij je langs komen? Maak dan een afspraak op locatie.

Geen internet op je Mac

Heeft je Apple computer geen internet, is je iMac wel verbonden met WiFi maar je kunt geen website’s laden of het lukt niet je MacBook te verbinden met internet? Geen zorgen… Wij leggen je uit wat er mogelijk aan de hand is en helpen je met de oplossing. Wil je direct geholpen worden,  dan staan we 6 dagen per week van 9.00 tot 21.00 uur voor je klaar. Bel direct met onze Apple specialisten die je kunnen assisteren bij je Mac zonder internet. Wil je graag dat we bij je langs komen? Maak dan een afspraak op locatie.