Mac opnieuw installeren

Afhankelijk van de reden waarom je de Mac opnieuw wilt installeren zijn er verschillende factoren van belang. Ga je de Mac opnieuw installeren omdat je deze wenst te verkopen, is het belangrijk dat je voor het installeren de harde schijf goed wist. Wil je de Mac opnieuw installeren om fouten in het besturingssysteem op te lossen is een back-up van groot belang. Wij geven je wat tips voordat je opnieuw gaat installeren. Wil je direct geholpen worden met het opnieuw installeren van je Mac,  dan staan we 6 dagen per week van 9.00 tot 21.00 uur voor je klaar. Bel direct met onze Apple specialisten. Wil je graag dat we bij je langs komen? Maak dan een afspraak op locatie.

Backup maken

Voordat je opnieuw gaat installeren is het belangrijk om na denken over wat er met je gegevens gebeurt. Apple beschermt een gebruiker door de persoonlijke bestanden op de Mac te laten staan als er opnieuw geïnstalleerd wordt. Wil je dus helemaal opnieuw beginnen zul je eerst de harde schijf moeten wissen. Als je Mac nog werkt, kun je via Time Machine een backup maken van je gehele systeem op een externe harde schijf. Wanneer je Mac niet meer opstart is er vaak nog wel een kans om een backup te maken van de harde schijf voordat je de Mac opnieuw installeert. Als je geen risico wilt nemen wanneer het gaat om belangrijke data, maak dan een afspraak op locatie. We komen dan bij jou thuis een backup maken van je Mac, en helpen meteen bij het opnieuw installeren van je Mac.

Mac opnieuw installeren

Afhankelijk van de versie van je huidige besturingssysteem kun je beoordelen of er een cd nodig is om opnieuw te installeren. Heb je versie 10.6 Snow Leopard of lager, dan is er een installatie CD nodig om je Mac opnieuw te installeren. Heb je geen installatie CD meer is versie 10.6 Snow Leopard te koop bij Apple alleen in de online Apple Store. Is je systeem jonger dan 2012 kun je opnieuw installeren door middel van het ingedrukt houden van de ‘alt’ knop tijdens het opstarten van de Mac. Je krijgt nu de keuze om te kiezen uit 2 opstart schijven. 1 van de 2 schijven is de Recovery HD (herstel schijf). Kies met de pijltjes toetsen of je muis de herstel schijf en druk op ‘Enter’. Nu kom je in de installatie van het besturingssysteem. Een internetverbinding is wel vereist om te kunnen installeren. Ook deze installatie zal standaard de schijf niet wissen en alleen het besturingssysteem bijwerken. Heb je hulp nodig bij de installatie, of wilt je eerst de schijf wissen voordat je gaat installeren. Neem dan contact met ons op.