jun
16

Video’s op je iPad zetten

iTunes is het programma waarmee je je muziek, foto’s en video’s op je Mac of PC met de iPad kunt synchroniseren. Heb je al films in iTunes staan, dan is het niet zo moeilijk om deze naar de iPad de synchroniseren. Overigens werkt deze handleiding ook voor het gereed maken van video’s voor je iPod of iPhone.

Wil je graag dat we je helpen met het kopiëren van films naar je iPad staan we 6 dagen per week van 9.00 tot 21.00 uur voor je klaar. Bel direct met onze Apple specialisten, we kijken dan op afstand met je mee via onze ondersteuningsplugin.

1. Sluit je iPad aan en selecteer hem links in de navigatiekolom.

2. In het tabblad films kun je aangeven welke films je op de iPad wil zetten. Druk vervolgens op ‘Pas toe’.

Tot zo ver was het makkelijke werk. De truc is echter dat je de films in iTunes wilt krijgen. Van nature is iTunes een redelijk kieskeurige mediaspeler op het gebied van films. Het programma accepteert namelijk alleen maar video’s op basis van QuickTime en MPEG-4, die eindigen in een “.mov”, “m4v” of “mp4″ extensie. En nou juist niet je nèt gedownloade “.mkv”, “.mpg” of je vakantie DVD.

Gelukkig is het wel mogelijk om al je video’s om te zetten met behulp van een programma genaamd HandBrake. HandBrake converteert je video’s in allerlei mogelijke formaten met flink wat mogelijkheden. Maar hoe weet je precies welke instellingen je moet gebruiken? Handbrake bevat zogeheten ‘Presets’ (voorinstellingen), wel zo makkelijk!

3. Download HandBrake. Open HandBrake bijvoorbeeld door het in Spotlight in te typen.

4. Je wordt meteen gevraagd om een bronbestand. Dit kan een DVD zijn die al in je Mac zit, of een los videobestand. In dit voorbeeld staat er een .mpg film op het bureaublad die we selecteren. Klik op ‘Open’.

5. Hier kun je een aan dingen instellen zoals de ‘Destination’ waar het bestand naar toe moet worden geschreven. Klik op ‘Browse…’ om een locatie op te geven. Onderaan zie je het formaat van de video. Op dit moment is 1920 x 1040 veel te groot voor een iPad.

6. Nu kunnen we de speciaal voor de iPad geoptimaliseerde ‘Preset’ selecteren via het menu rechts onder ‘Devices’.

Schermafbeelding-2012-06-20-om-15.30.51.png

7. Nu zie je dat de instellingen meteen worden toegepast op de huidige video die we gaan converteren. Het formaat, de codec en alle andere instellingen die nodig zijn voor de iPad staan in één keer goed. Voor een ander Apple apparaat kies je rechts de juiste preset.

8. Klik op ‘Start’ om het proces te starten. Dit kan even duren!

9. Wanneer het converteren afgelopen is staat de film in een .mp4 formaat voor je klaar! Open iTunes en ga in het menu naar ‘Archief’ > ‘Voeg toe aan bibliotheek’. Selecteer de zojuist geconverteerde film. Deze wordt nu naar de iTunes bibliotheek gekopieerd.

10. En voilà! De zojuist toegevoegde film staat nu bij het filmoverzicht en kan zoals beschreven wordt in stap 1 worden gesynchroniseerd naar je iPad! Pak de popcorn er maar bij!

Wees sociaal... deel deze tip!

    Geplaatst in Tips, iPad

    Tags: , ,